петък, 18 юни 2010 г.

Световен ден на плетенето на открито в Пловдив - 2010

Любители на плетенето на две куки излязоха на открито в Градската градина в Пловдив. Инициативата е в рамките на Световния ден на плетенето на открито и се провежда за първи път в града. В България инициативата се популяризира чрез социалната мрежа facebook, участие поеха няколко града в страната.
Инициативата "Световен ден на плетенето на открито" (World Wide Knit in Public Day - WWKiP) стартира през 2005 год. по идея на Даниел Ландс. Целта е хората, които обичат плетивото, да се съберат заедно на открито и да прекарат няколко приятни часа заедно. Плетенето по принцип е занимание, свързано с уединение - можете да се увлечете и да забравите света около вас. Затова Даниел решила, че хората, които обичат да плетат, трябва да излязат на чист въздух и да се присъединят към други хора като тях, да обменят идеи и да се забавляват.
Празникът беше отбелязан за пръв път в България миналата година, като тогава се включи само София. Тази година участваха и Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе. Организатор в Пловдив бе Хобиярн.
Няма коментари: