вторник, 26 октомври 2010 г.

Плетената шапка - чарът да я имаш и есен и зима


Плетената шапка - чарът да я имаш и есен и зима

Да имаш пухкава ръчно плетена шапка преди време си е било в реда на нещата, но днес е повече от моден писък, сигурно защото баба ти гледа сериали и чати в скайп, а иглите й прашасват на тавана.





Да се намери кой да ти оплете уникална шапка не е лесно, но затова пък големите в модата, усетили навреме накъде е тръгнала работата, направиха своите предложения и побързаха да запълнят свободната ниша.

Какво можем да кажем за тенденциите - плетената шапка е просто плетена шапка. Но, не съвсем, не съвсем! Защото като всеки друг аксесоар и тя трябва да се вдъхновява от останалите елементи в облеклото, да е в крачка с другите аксесоари в аутфитите ни за есента и зимата, а не да стърчи просто там някъде на върха на тялото ни.





Плетените шапки винаги са присъствали в тийнейджърският гардероб - от баретата, до шапката - тип калцун, през онези, които приличат на бонета.


Изплетени от пухкава или съвсем тънка прежда, те имат за цел да те предпазят от студа, наред с това предпазват и косата ти от вредното въздействие на мъглата и влагата през есента и зимата.


Плетената шапка създава усещане за различност и уникалност, особено ако е ръчно изработена, внася във визията ти бохемски шик и много артистичност.


Ние горещо ти я препоръчваме не само за предстоящите минусови сутрешни температури, но и изобщо като неотменна част от модерния ти есенен гардероб.

Няма коментари: